Notice: Funktionen add_theme_support( 'html5' ) blev kaldt forkert. Du skal sende en række af typer. Se venligst Fejlfinding i WordPress for mere information. (denne meddelelse blev tilføjet i version 3.6.1). in /customers/1/7/0/essentielpsykoterapi.com/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/7/0/essentielpsykoterapi.com/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/7/0/essentielpsykoterapi.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/7/0/essentielpsykoterapi.com/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/7/0/essentielpsykoterapi.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Undervisere - Et WordPress-websted

Institut for Essentiel Psykoterapi

A Path to Awakening and Healing

BLIV UDDANNET AF MEGET ERFARNE MEDITATIONSLÆRERE OG PSYKOTERAPEUTER

TIlMANN BORGHARDT

 

DR.MED. TILMANN BORGHARDT  (Lama Tilmann Lhündrup)

Meditationslærer i tibetansk buddhistiske og Theravada-traditioner. Medstifter og vicedirektør for Institut for Essentiel Psykoterapi i Freiburg, Tyskland.

Tilmann startede sin meditationspraksis i 1978. I 1981 mødte han den tibetanske lærer Gendün Rinpoche, som blev en stor inspiration for ham. Kort tid efter begyndte Tilmann sin daglige meditationspraksis i den burmesiske Vipassana-tradition.

I 1984 begyndte Tilmann at praktisere i den tibetanske Kagyu-tradition. I 1986 afsluttede han sin uddannelse i medicin og homøopati. Derefter tilbragte han 3,5 år i en skovmeditation. Det var under ledelse af Gendun Rinpoche.

Fra 1990–1994 trak Tilmann sig tilbage i meditationsretreat i Karma Kagyu klosteret Dhagpo Kündröl Ling. De efterfølgende 11 år ledte Tilmann de tre-årige retreats i klosteret i Frankrig.

I samme periode var han også involveret i Dharmahuset Croizet (Guépel Ling) i Frankrig. Huset er et mødested for folk, der er interesserede i dharmaen. Tilmann har sammenlagt brugt 10 år i meditation i lukkede retreats på klostre.


Siden 2011 har Tilmann stået for den åndelige undervisning på Institut for Essentiel Psykoterapi i Tyskland. Derudover afholder han meditationskurser i bl.a. Frankrig, Tyskland, Grækenland og Brasilien. Han leder også individuelle- og grupperetreats, træner dharma lærere og oversætter og udgiver buddhistiske tekster.

Læs mere om Tilmann her: https://ekayana-institut.de/

WOLFGANG ERHARDT

 

WOLFGANG ERHARDT
Er uddannet psykoterapeut med speciale i adfærdspsykoterapi. Siden 1997 har han arbejdet fra sin praksis i Bonn, Tyskland, og har mere end 45.000 timers psykoterapeutiske sessioner bag sig.

Wolfgang er ejer og direktør for Institut for Essentiel Psykoterapi i Freiburg, Tyskland.


Sammen med Tilmann har Wolfgang skrevet bogen “Buddhist Psychology”. Bogen er grundbog i den 3-årige uddannelse i essentiel psykoterapi. Der arbejdes i øjeblikket på en dansk oversættelse.


Wolfgang er erfaren i buddhistisk meditation, og har siden 1981 overvejende praktiseret i Karma Kagyu-traditionen. Derudover praktiserer han ZEN og KUM NYE.

Læs mere om Wolfgang her: essentielle-psychotherapie.com

Gelek  Dirk Frettlöh

 

Dirk Frettlöh (Lama Gelek)

Dirk Frettlöh er født 1971 i Aachen, Tyskland. Han har studeret tysk og sportsvidenskab med henblik på rehabilitering i Köln, buddhistisk filosofi og tibetansk sprog i Frankrig, Indien og Nepal.

Han har haft et mangeårigt ophold i Dhagpo Kundreul Ling klosteret i Auvergne i Frankrig, hvor han har afsluttet to tre-årige retreats.

Dirk Frettlöh har over 20 års erfaring med meditation, og siden 2006 har han undervist i Brasilien og Tyskland.

Siden 2008 har han været bosiddende i Brasilien, hvor han underviser i Dharma og Buddhistisk træning af sindet i Essentiel Terapi på kurser og retreats.

Endelig har han en terapeutisk uddannelse i ”Somatic Experiencing” efter Peter Levine, hvor han efterfølgende har afholdt kursus i Somatisk Oplevelse og Integreret Somatisk Psykologi.

Email: gelek.dirk@gmail.com

Gendun rinpoche

 

Lama Gendun Rinpoche

Gendun Rinpoche var Tilmann Borghardts lærer gennem mere end 11 år. Han var en af de sidste store mestre af den gamle generation af Tibetanske Lamaer. Gennem sit liv har han brugt mere end 30 år på lukkede retreats i Tibet og Indien.

Gendun Rinpoche blev født i Tibet i 1918. Hans spirituelle rejse startede i hans unge år, hvor han for første gang mødte den 16. Karmapa. Han har stor personlig erfaring med alt han har undervist i, blandt andet fra mange retreats i grotter, og flere års meditation i tilvalgt ensomhed. Det siges at han har nået den fulde opvågning, som et af de få mennesker i dette ene liv.

Karmapaen mente at Gendun Rinpoche var den rette til at udbrede dharma i Vesten. På hans opfordring, og med hans velsignelse, drog Gendun Rinpoche til Frankrig, med en mission om at øge åbenheden for buddhismen i Europa – for at hjælpe verden forstå og håndtere deres følelser. Karmapaen mente at dette var nødvendigt, for at undgå unødvendig stor lidelse. 

Lama Gendun Rinpoche åbnede i Frankrig et tempel, to klostre (for henholdsvis mand og dame) og 10 retreatcentre. Dertil har han etableret Dhagpo Kagyu Ling, et stort retreatcenter for kursus og undervisning, der indeholder et bibliotek med mange lærebøger. Gendun Rinpoche har desuden selv forfattet mange bøger.

På hans centre, har Gendun Rinpoches elever i mange år kunnet opleve hans autentiske og ærlige natur. Hans viden om dhama er blevet grundfæstet i Europa, og han ord og visdom lever nu videre i hans elever efter hans død. Han beskrives som en vis mand fuld af ægte glæde og kærlighed.  

”The Great Peacock”​

handler om påfuglen der kan omdanne, hvad der er giftigt for andre dyr til smukke blågrønne fjer

 

Hjertet i teksten er, at hvis vi kan blive som påfuglen, så vil vi ikke være bange for mentale giftstoffer, da vi ved, hvordan vi skal håndtere dem og udvinde de værdier der er i dem. Når vi ved det, kan vi forlade det giftige aspekt af påvirkningen.

Tilmann og Wolfgang er forfatter til bogen:
”Buddhistische Psychologie: Grundlagen und Praxis” er baseret på teksten ”The Great Peacock

Tilmeld dig uddannelsen

Når du har tilmeldt dig uddannelsen, vil du på email få mere information omkring uddannelsen og betaling.

Vi glæder os utroligt meget til at se dig på denne uddannelse.

Essentiel uddannelse

+45 28 51 61 46

Info@essentielpsykoterapi.com